Перевезення велосипедів в поїздах

Всі питання, пов'язані з туризмом і діяльністю Клубу

Модератори: Олег Триліс, Палец

Відповісти
Аватар користувача
Kefirek
Досвідчений користувач
Повідомлень: 3112
З нами з: 14.05.2011, 14:29
Звідки: Вишгород
Контактна інформація:

Перевезення велосипедів в поїздах

Повідомлення Kefirek »

З 9 квітня 2019 року набули чинності нові "Правила перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом", в яких є декілька нововведень щодо перевезень велосипедів Укрзалізницею. Нещодавно довелося відчути, як ці нові правила працюють.

29 березня 2019 (до запровадження нових правил) були куплені квитки на поїзд №705 КА Київ- Пшемишль на 30 квітня для 6 осіб.

25 квітня 2019 (вже після запровадження нових правил) були куплені квитки на поїзд №705 ЛА Пшемишль-Київ на 09 травня для 7 осіб.


При посадці 30 квітня в поїзд №705 КА Київ- Пшемишль стюард погодився пустити нашу групу у вагон "останній раз", мотивуючи своє рішення тим, що згідно нових правил перевезення велосипедів в Інтерсіті+ заборонено, але оскільки ми купували квитки до запровадження нових правил, то можна. "Назад цим поїздом ви вже з велосипедами їхати не зможете" — заявив стюард.

Велосипеди, звісно, були запаковані у чохли і розміщені у вагоні №1 на місцях для інвалідних колясок, де нікому не заважали протягом всієї поїздки.

На зворотному шляху, група морально і фізично готувалася якщо не до скандалу, то до бурхливої дискусії із співробітниками Укрзалізниці. Велосипеди (7 штук) були розібрані із зняттям рулів, колес, педалей, щоб максимально зменшити їх габаритні розміри, і упаковані у чохли. Група сідала в поїзд №705 ЛА Пшемишль-Київ 09 травня. На диво, стюард взагалі нічого не сказав про наші велосипеди. Знов таки, вони їхали у вагоні №1 на місцях для інвалідних колясок.

Тепер щодо оновлених "Правил перевезення".

Формулювання абз. 6 п. 15. 5 звучить так: "У поїздах категорій «Інтерсіті» та «Інтерсіті+» перевезення велосипедів не дозволяється за відсутності технічних умов (місць) для їх розташування у вагоні".

На мою думку це формулювання не дає вичерпної відповіді щодо можливості або неможливості перевезення велосипеда у вигляді комплекту частин (тобто у розібраному вигляді). Ба більше, фраза "за відсутності технічних умов (місць) для їх розташування у вагоні" не є категоричною забороною, а дозволяє стверджувати, що якщо у вагоні є технічні умови (місця) для розташування велосипедів, то їх перевезення можливе. Незрозуміло лише , що є "технічними умовами(місцями)". Чи можна вважати такими незайняті місця для інвалідних колясок? За фактом "технічні умови (місця)" для велосипедів у поїзді "Інтерсіті+" набагато краще , ніж "технічні умови (місця)" у плацкартних чи купейних вагонах інших поїздів, в яких перевезення дозволене.
Аватар користувача
Даниил
Повідомлень: 2
З нами з: 13.06.2019, 12:22

Повідомлення Даниил »

Что же касается перевозки велосипеда на самолете. ПО данным https://tickets.ua/
1. Жесткий кейс для перевозки велосипеда (или коробка картон от велосипеда)
2. Снимите задний переключатель вместе с петухом, примотайте его к перьям рамы скотчем или изолетной.
3. Если на велосипеде дисковые тормоза, то обязательно снимйте тормозные роторы. Это довольно нудное занятие, но роторы гарантированно гнутся в процессе транспортировки, если их оставить на колесах.
4. Снимите педали и вкрутите их с обратной стороны. Если их оставить, то они просто порвут велочехол и попортят чужие чемоданы.
5. Ослабьте вынос руля и поверните руль параллельно раме
6. Спустите давление в шинах. Это довольно дурацкий пункт, потому что его приходится выполнять из-за требований аэропортных сотрудников.
Всегда старайтесь заказывать билет на самолет вместе с дополнительным местом для байка. Как правло, на сайте авиакомпании это возможно, главное — будьте внимательными и читайте условия. Если на сайте нельзя сразу оплатить спортивный инвентарь, то позвоните в авиакомпанию, и указав свой рейс, предупредите их о негабаритном багаже. В противном случае при посадке в аэропорту вам могут отказать.
be happy
Аватар користувача
ilia
Досвідчений користувач
Повідомлень: 155
З нами з: 23.10.2006, 17:24

Повідомлення ilia »

Хто нещодавно перевозив велосипеди в Інтерсіті Київ-Пшемишль? Чи є проблеми з персоналом потягу? Плануємо подорож, 3 великих вела і 2 дитячих.
Ілля Гуз
Відповісти