Зміни правил перевезення велосипедів Укрзалізницею

Всі питання, пов'язані з туризмом і діяльністю Клубу

Модератори: Олег Триліс, Палец

Відповісти
Аватар користувача
Kefirek
Досвідчений користувач
Повідомлень: 3112
З нами з: 14.05.2011, 14:29
Звідки: Вишгород
Контактна інформація:

Зміни правил перевезення велосипедів Укрзалізницею

Повідомлення Kefirek »

Міністерство інфраструктури розробило проект Наказу про зміни до "Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України".

У разі прийняття цього проекту може бути заборонено перевезення велосипедів поїздами "Інтерсіті" та "Інтерсіті+" . У разі, якщо вага багажу (разом із велосипедом) перевищує 36 кг, то за велосипед доведеться сплатити половину вартості квитка.

Прийняти участь в обговоренні проекту можна тут: https://mtu.gov.ua/projects/198/

Зокрема велоспільноті раджу звернути увагу на наступні пункти:

15.4. Пасажир має право перевезти ручну поклажу в усіх категоріях вагонів та поїздів загальною вагою до 50 кг, при цьому він повинен сплатити перевізнику вартість перевезення ручної поклажі як різницю ваги 14 кг, що перевищує 36 кг, за тарифом перевезення багажу.
Ручна поклажа, загальна вага якої перевищує 50 кг, до перевезення у пасажирських вагонах не допускається.»;

15.5
...
Дозволяється перевозити при собі за рахунок норми ручної поклажі пасажира ..., велосипеди в розібраному та впакованому стані (не більше одного).
У вагонах регіональних поїздів на місцях, спеціально обладнаних для розміщення велосипедів, перевезення велосипедів здійснюється з обов’язковою оплатою як за 20 кг багажу.
...
У поїздах категорій «Інтерсіті» та «Інтерсіті+» перевезення велосипедів не дозволяється за відсутності технічних умов (місць) для їх розташування у вагоні під час перевезення.

34.8. Вартість перевезення ... велосипеда у розібраному та впакованому стані за рахунок надлишку ручної поклажі становить половину вартості повного квитка за кожну особину чи місце.»;

35.6. Дозволяється безоплатне перевезення за рахунок норми ручної поклажі одного з найменувань: ... велосипеда в розібраному та впакованому стані за умови, що його розмір відповідає нормі ручної поклажі, встановленій цими Правилами.

35.7. Велосипед в розібраному та впакованому стані допускається до перевезення за умови, що його можна розмістити на місці призначеному для перевезення ручної поклажі.
Велосипед в зібраному стані (на ходу) перевозиться як надлишок ручної поклажі в тамбурі вагону (не більше одного на тамбур) або на місцях обладнаних для розміщення велосипедів.
Перевезення велосипедів у зібраному стані (на ходу) у вагонах приміських поїздів з малими тамбурами, де відсутня можливість перевезення велосипеда в зібраному стані (на ходу), не допускається, такі вагони позначаються спеціальними піктограмами.

Фото ілюструє "зручність" перевезення велосипедів в електричках Укрзалізниці

Зображення
Відповісти