Волонтерство по созданию туристских маршрутов в нацпарках

Всі питання, пов'язані з туризмом і діяльністю Клубу

Модератори: Олег Триліс, Палец

Відповісти
Аватар користувача
Kender
Досвідчений користувач
Повідомлень: 1262
З нами з: 03.04.2007, 20:52
Звідки: виртуальность...
Контактна інформація:

Волонтерство по созданию туристских маршрутов в нацпарках

Повідомлення Kender »

Занимается этим WWF, я просто перепощиваю их анонсы сюда, вдруг кому интересно.

Карпатський національний природний парк потребує допомоги волонтерів для підтримання туристичних стежок в чистоті та їх маркування і благоустрою. Мова йде про дві екостежки – «На гору Маковиця» та «На водоспад Гук». Парк вже розпочав роботи на першій стежці, а роботи на другій розпочнуться в липні.

Також в парку планується проведення літніх волонтерських таборів, за участі американських волонтерів Корпусу Миру. Точної інформації про них ще немає, але щойно з’явиться – ми одразу повідомимо)

У парку є місця для таборування, також можна зупинитися в численних екосадибах в селах на території парку.

За усіма питаннями по участі волонтерів у облаштуванні названих вище стежок, звертайтесь до Мар’яни Стовбан, провідного гіда-перекладача відділу рекреації нацпарку, каунтерпарта волонтера Корпусу Миру в рамках програми "Розвиток громад", за тел. 096 814 40 86 або поштою m.stovban@gmail.com

Більше інформації про парк можете знайти на його сайті http://cnnp.if.ua/

=====================================

Хотинський нацпарк

Для спрямування туризму в організоване русло у квітні-травні планується апробація туристичного маршруту по території НПП "Хотинський" від села Перебиківці до села Рашків (вздовж річки Дністер). Під час апробації буде здійснено маркування маршруту, розчищення кущерізом окремих важкопрохідних ділянок, облаштування містків та загорож в місцях крутосхилів. Після цього буде здійснено тестовий прохід, щоб виявити недоліки та усунути їх.

Парк запрошує волонтерів долучитися до цих робіт!

Хто маєте бажання приєднатися, звертайтесь до Владислава Ткача за номером 0954519979.

Пошта парку nppkhotyn@ukr.net

Зупинятися в парку можна або в готелі чи сільському будинку, або в наметах (зокрема, наметовий табір буде організовано при прокладанні туристичного маршруту). Харчування, відповідно, або в дешевих кафешках в місті, або власноруч приготоване на багатті. В цілому, щоб уникнути проблем з проживанням чи харчуванням, працівники парку радять завчасно домовлятися про приїзд.
Аватар користувача
Kender
Досвідчений користувач
Повідомлень: 1262
З нами з: 03.04.2007, 20:52
Звідки: виртуальность...
Контактна інформація:

Повідомлення Kender »

НАЦІОНАЛЬНИЙ ПАРК «ПРИП’ЯТЬ-СТОХІД»

У частини суспільства річка Прип’ять асоціюється з Чорнобилем, так як в її пониззі в свій час була збудована сумнозвісна АЕС. Але далеко не всі знають про верхів’я цієї чарівної річки, які оминула радіоактивна участь і що розташовані на екологічно чистій (і це не порожні слова!) Волині. Саме там, при впадінні у Прип’ять річки з красномовною назвою Стоход розташовується «українська Амазонія» - національний парк «Прип’ять-Стохід».

Царство води і очерету, риби і птахів є раєм для любителів річкового сплаву, особливо, у повноводні роки, коли Прип’ять і Стохід розливаються на кілометри довкола)

Проте, окрім боліт у парку є шикарні поліські ліси, що на піщаних пагорбах здіймаються над безкрайніми болотами. І окрім байдарочного екотуризму, парк має бажання налагодити велотуризм)

Тому парку потрібні волонтери, що могли б зайнятися розробкою велосипедних стежок. Велосипедисти, на вас чекає мальовниче Полісся!)

Крім того, найближчим часом у парку плануються роботи по облаштуванню екологічних стежок, де дуже таки потрібна буде добровольча допомога. Проте точних дат початку цих робіт немає, вони будуть проанонсовані у офіційній спільноті парку https://www.facebook.com/pripyatstokhid/?fref=nf

Також, волонтерам будуть раді при проведенні у липні так званої «Поліської регати», фестивалю з екстремального водного туризму, який відбудеться 9-10 липня. Попередньо, потрібно 2 людини, що будуть суддями на фестивалі) Більше про фестиваль можна знайти на офіційному сайті парку http://www.pripyat-stohid.com.ua/…/mass ... ska-regata

Зацікавлені волонтери можуть звертатися до Vitaliy Veremchyk у ФБ або за тел 066212233 , або поштою нацпарку npppsl@gmail.com
Відповісти