Цікаві місця Кіпру, або подорож у дві частини острова.

Аватар користувача
Боря
Досвідчений користувач
Повідомлень: 1242
З нами з: 06.09.2007, 12:36
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Цікаві місця Кіпру, або подорож у дві частини острова.

Повідомлення Боря »

Кіпр - остірв, куди багато хто останнім часом подорожує, де ходять у походи чи просто валяються на тамтешніх пляжах. Але, крім усього, Кіпр ще й насичений різноманітними цікавинками. Там є середньовічні замки на вершинах гір, величезні античні руїни, міста-фортеці, древні монастирі, готичні мечеті й ще безліч усього-різного. :good:

Так от, декілька розповідей про Кіпр.
Перша частина - Північний Кіпр.

Фамагуста, на мою думку, одне з найцікавіших міст Кіпру. Тут збереглися вражаючі готичні собори – які тепер слугують як мечеті, пристань міста й далі охороняє Замок Отелло, де відбулись відомі завдяки Шекспіру події, а старе місто повністю обнесене величезними стінами, що перетворюють Фамагусту у справжнє місто-фортецю.
Зображення
Читати більше - http://www.ua-odissey.in.ua/2016/01/blog-post.html


Саламін це найбільша пам'ятка античності на Кіпрі, залишки древнього міста з вражаючими будівлями гімнасія та амфітеатру, вцілілими статуями богів та імператорів (правда, без голів) й десятками інших об'єктів. Одне з тих місць, яке обов'язково рекомендую відвідати на острові.
Зображення
Читати більше - http://www.ua-odissey.in.ua/2016/01/blog-post_25.html

Замок Кантара знаходиться на вершині гірського хребта й, окрім інтересу в якості романтичної лицарської фортеці, вражає неймовірними панорами на околиці. Звідси видно чималий шмат Кіпру, Кіренейські гори, а як погода посприяє – Туреччину й Ліван. Сам замок теж заворожує, немов постав з лицарських саг та романів - таке собі величне тло для подвигів.
Зображення
Читати більше - http://www.ua-odissey.in.ua/2016/02/blog-post.html

Абатство Беллапаіс - готичний монастир на схилах Кіренейських гір, зразок європейського середньовічного мистецтва далеко на Сході. Збереглись великий храм, частина приміщень, багато красивої готики в оздобленні. Розташований в мальовничій місцині посеред невеликого села, описаного в цікавих книгах. Радує мандаринками. Якщо коротко, якщо більше - читайте далі.
Зображення
Читати більше - http://www.ua-odissey.in.ua/2016/02/blog-post_4.html

Кіренія: найкрасивіше місто Кіпру. Якщо туристів тут замінити на реконструкторів - ви не відразу й помітите, що не в Середньовіччі. Місто дійсно дуже симпатичне - є величний замок, ідилічна середньовічна гавань, історичний центр й ще багато різних цікавинок. Усе це на березі красивого моря в оточенні гірського хребта.
Зображення
Читати більше - http://www.ua-odissey.in.ua/2016/02/blog-post_9.html

Замок Святого Іларіона - найбільша, найпотужніша найкраще збережена й найлегша для доступу гірська фортеця Кіпру. Міць фортечних тут стін поєднується з гірськими пейзажами й панорамним оглядом узбережжя, а різних асоціацій під час прогулянок замком виникало більше, ніж будь деінде - від Толкієна й до Білосніжки. Також зробив спробу "прив'язати до місцевості" давньоруські легенди про острів Буян. Що з того вийшло, читайте далі :-)
Зображення
Читати більше - http://www.ua-odissey.in.ua/2016/02/blog-post_12.html[/url]
Via est vita
Аватар користувача
Боря
Досвідчений користувач
Повідомлень: 1242
З нами з: 06.09.2007, 12:36
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Повідомлення Боря »

Продовження розповіді про відвідані місця на Кіпрі, тепер - про грецьку частину острова.

Пафос: велике античне місто й відомий курорт
Пафос - історичне місто й курорт на Кіпрі, з чудовим морем, красивими берегами, приємною набережною для прогулянок, гаванню з старовинним фортом, а також величезним античним містом з дивовижними фресками й купою іншої старовини.
Зображення
Читати більше - http://www.ua-odissey.in.ua/2016/02/blog-post_18.html

Колоссі: велична вежа й батьківщина відомого вина
Колоссі - невеликий середньовічний замок в однойменному селі неподалік Лімасола. Замок "невибагливий", складається з солідної оборонної вежі, проте по своєму симпатичний. Можна поблукати готичними залами, знайти багато цікавих дрібниць й помилуватись околицями з вершини вежі. А ще цей замок - господарський осередок госпітальєрів й тамплієрів, звідки родом відоме кіпрське вино “Коммандорія”.
Зображення
Читати більше - http://www.ua-odissey.in.ua/2016/02/blog-post_22.html

Куріон: античне місто в мальовничій бухті
Античне місто Куріон, це чималі руїни на високому пагорбі понад морем, на берегах мальовничої бухти Куріон. Пейзажі тут "стереотипно" античні - так немов в сюжеті давньогрецьких міфів опинився, легко уявити себе справжнім Одіссеєм. Місто не дуже велике, проте деякі об'єкти унікальні й найбільш цікаві з них, це мозаїчні підлоги античних вілл та чималий амфітеатр, й ще сподобалась підлога з підігрівом античної лазні.
Зображення
Читати більше - http://www.ua-odissey.in.ua/2016/02/blog-post_97.html

Лімасол: несподівано симпатичне місто.
Лімасол - найбільш ділове й космополітичне місто Кіпру. Проте, у ньому теж є цікава для туристів стара частина, лабіринти вузьких вуличнок, багато храмів, невелика фортеця й чудова набережна. Несподівано нас тут спіткав гостинний й дивакуватий кауч-серфінг.
Зображення
Читати більше - http://www.ua-odissey.in.ua/2016/03/blog-post.html

Ларнака: гостинні ворота Кіпру
Кіпр у багатьох туристів з України починається з аеропорту Ларнаки. У туристів, тих, які в походи ходять - з лісу неподалік аеропорту Ларнаки, де є кемпіг з чудовим видом на солене озеро, мечеть та фламінго. А у самому місті, окрім великої кількості "моря" й "кіпру" буде ще церква на могилі Лазаря - воскреслого біблійного діяча, сама споруда якої древніша, наприклад, за християнство на Русі, а також невелика фортеця, милий центр і довжелезна набережна. Це місто старту й фінішу нашої подорожі Кіпром.
Зображення
Читати більше - http://www.ua-odissey.in.ua/2016/03/blog-post_14.html
Via est vita
Відповісти